Ajankohtaista koronaviruksesta

Uusi koronavirus lähti leviämään Kiinasta joulukuussa 2019. Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronavirusepidemian pandemiaksi.

THL seuraa kansainvälistä ja kansallista tilannetta ja päivittää tietoja sivuilleen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri päivittää tilannekuvaa tartuntatilanteesta sivuillensa aina silloin, jos koronatilanteessa tapahtuu maakunnallisesti merkittäviä muutoksia. Tästä pääset lukemaan sairaanhoitopiirin tuoreimmat tiedot tartuntatilanteesta.

Kanta-Hämeen pandemiatyöryhmän ja koronanyrkin uusimmat tiedotteet:

15.10.2020
Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkaa etätyö- ja toisen asteen koulutuksen etäopetussuositusta 8.11. asti 

9.10.2020
Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa pidättäytymistä yli 20 hengen yksityistilaisuuksista lokakuun aikana

6.10.2020
Kanta-Hämeen koronanyrkki suosittaa etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymistä epidemian kiihtymisvaiheessa

25.9.2020
Kanta-Hämeessä otetaan käyttöön koronaviruspandemian kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus kansalaisille

24.9.2020
Johtajaylilääkärin avoin kirje: Kymmenen koronaohjetta kantahämäläisille

Miten toimit, jos epäilet sairastuneesi COVID-19-tautiin

Omaolo-palveluun on avattu digitaalinen oirearvio koronavirustartunnasta, jota kannattaa hyödyntää.

Pääset tekemään oirearvion tästä.

Kyselylomake mahdollistaa yhdenvertaisen palvelun ajasta ja asuinpaikasta riippumatta. Asukas saa nopeasti luotettavan tiedon omasta tilanteestaan ja tarvittaessa ohjauksen suoraan oikealle ammattilaiselle.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän koronaneuvontanumero on 03 4191 3000.

Testaukseen voi hakeutua olemalla yhteydessä ensin puhelimitse omalle terveysasemallesi. Virka-ajan ulkopuolella voit olla yhteydessä Forssan sairaalan päivystykseen puh. 03 4191 3000 tai Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen (puh. 03 629 4500). Keskussairaalan puhelinnumero on ajoittain ruuhkautunut koronavirukseen liittyvistä tiedusteluista. Vältä keskussairaalan puhelinnumeron kuormittamista tiedusteluilla, jotka voit tehdä omalle terveysasemallesi.

Koronaviruksesta on avattu myös valtakunnallinen puhelinneuvonta.   Puhelinpalvelussa puh. 0295 535 535 ja chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.