Uutiset

08.01.2021

Ajankohtaista tietoa koronarokotteista ja rokottamisesta FSHKY:n alueella

Koronarokotteisiin liittyy tällä hetkellä runsaasti kysymyksiä. 

Tällä hetkellä FSHKY:n alueella ainoa rokottamista hidastava tekijä on rokotteiden saatavuus. Nyt alkuvaiheessa rokotamme terveydenhoitohenkilöstöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti: mitä todennäköisemmin työntekijä työssään kohtaa koronaa sairastavan asiakkaan tai mitä enemmän hän on tekemisissä riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden kanssa, sitä nopeammin hänen rokotuksensa pyritään järjestämään. Sitä mukaa kun rokotteita saamme, ilmoitamme rokotettaville terveydenhuollon yksiköille rokottamismahdollisuudesta ja rokotuspäivistä FSHKY:n rokoteryhmän toimesta. 

Väestöstä ensimmäisenä ovat rokottamisvuorossa palvelukeskusten asukkaat ja heidän rokottamisensa alkaa mahdollisimman pian palvelukeskusten henkilökunnan jälkeen.  Pyrimme tiedottamaan myös väestön rokotuksista omalta osaltamme entistä aktiivisemmin epätietoisuuden vähentämiseksi.

Valitettavasti täällä paikallisesti emme voi tehdä mitään rokotteiden antamisen jouduttamiseksi vaan rokotamme juuri niin paljon henkilöitä kuin vain rokotteita saamme, rokotusjärjestyksemme puitteissa.

Rokotteen saamisen jälkeen mikään käytännön ohje arjessa tai työssä ei vielä muutu: asiakkaiden ja läheisten suojaaminen jatkuu toistaiseksi kuten tälläkin hetkellä.