Uutiset

07.04.2021

FSHKY odottaa EMA:n päätöstä AstraZenecan rokotteen käytöstä

FSHKY odottaa EMA:n päätöstä AstraZenecan rokotteen käytöstä, ennen kuin laajentaa rokotteen käyttöä koskemaan kaikkia 65-vuotta täyttäneitä.

Rokotteen käytön jatkuessa, tulevat rokotepäivät olemaan 13. ja 20.4.2021: muina päivinä FSHKY:ssa ei AstraZenecan rokotetta käytetä asukkaiden rokottamiseen. Myöhemmistä päivistä tiedotetaan lisäksi erikseen.

 Perusterveet 65 vuotta täyttäneet voivat varata aikoja sähköisesti sen jälkeen, kun ajanvarauksen avaamisesta ilmoitetaan  https://www.khshp.fi/rokotusohjelma/forssa/. Mahdollisesta puhelinajanvarauksen avaamisesta tälle ryhmälle tullaan tiedottamaan myös erikseen.

 Tällä hetkellä rokotettavia ryhmiä kullakin rokotteella ovat seuraavat:

  • Kaikki 70 vuotta täyttäneet - Moderna (mRNA) ja Pfizer (mRNA), (tauolla: AstraZeneca (adenovirusvektori))    
  • Kaikki 1. riskiryhmään kuuluvat - 65 vuotta täyttäneille Moderna ja Pfizer (tauolla: AstraZeneca), alle 65-vuotiaille Moderna ja Pfizer    
  • 2. riskiryhmään kuuluvat60 vuotta täyttäneet- 65 vuotta täyttäneille Moderna ja Pfizer (tauolla: AstraZeneca), 60-64 vuotiaille Moderna ja Pfizer
  • TULOSSA: Riskiryhmiin kuulumattomat 65-69-vuotiaat (AstraZeneca)    
  • TULOSSA: 2. riskiryhmään kuuluvat 40 vuotta täyttäneet (65 vuotta täyttäneille Moderna, Pfizer ja AstraZeneca, 40-64 vuotiaille Moderna ja Pfizer, )

Tämän hetkisen tiedon mukaan AstraZenecan rokotetta ei saa antaa henkilöille, jotka ovat milloinkaan sairastaneet sinustromboosin (aivolaskimotukos) tai ovat saaneet hepariinihoidon (ns. napapiikki) laukaiseman trombosytopenian (verihiutalekato).