Uutiset

14.03.2022

Koronarokotukset pähkinänkuoressa

Koronarokotukset pähkinänkuoressa

Olemme koonneet tähän uutiseen mahdollisimman kattavasti kaikista rokoteannoksista oleellisimmat tiedot ja ohjeet. 
 

Ajanvarauksettomat rokotustapahtumat
 


Sortohaan rokotuspisteellä (B-puoli) saa 1.,2. ja 3. koronarokoteannoksia ilman ajanvarausta huhtikuun ajan: 

keskiviikkoisin klo 9.15:30

torstaisin klo 12-19

perjantaisin klo 9-14 (ei pitkäperjantaina)

Rokotteelle voi tulla kaikki yli 12-vuotiaat. Käytämme mRNA-valmistetta saatavuuden mukaan, tarjolla myös Comirnatya.


Voit tulla hakemaan kolmannen rokotteen, vaikka sinulla olisi aika jo varattuna tammikuulle tai odottaisit ajanvarauksen takaisinsoittoa. Rokotustapahtuman yhteydessä perutaan jo olemassa oleva aika.  

Rokotamme kotikunnasta riippumatta kaikki, joilla ehdot rokotuksen saamiselle täyttyy.
Koronarokotteet ja ajan varaaminen 

Ajanvaraus sähköisesti osoitteessa forssa.terveytesi.fi. Mikäli et voi varata aikaa sähköisesti, se onnistuu puhelimitse numerosta 03 4191 4191. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta, sillä puheluissa on edelleen ruuhkaa. Jo olemassa olevan ajan aikaistaminen on mahdollista sähköisesti tai ajanvarauksettomaan tapahtumaan osallistumalla.

FSHKY:llä on käytössä mRNA-rokote, saatavuuden mukaan joko Modernan Spikevax tai Biontech-Pfizerin Comirnaty. Alle 30-vuotiaat miehet rokotetaan Comirnatylla.


Ensimmäinen rokote:

Aikaa voi varata sähköisesti tai puhelimitse ensimmäiselle koronarokotteelle kaikki yli 12-vuotiaat sekä alle 12-vuotiaat (katso ohjeet alempaa ohjeet 5-11 -vuotiaiden rokotuksista). Rokotus tapahtuu Sortohaassa tai kunnan terveysasemalla.
 

Toinen rokote: 

Ensimmäisen rokotteen yhteydessä saat yleensä ajan 2. rokotteelle. Jos et aikaa saanut, voit varata ajan sähköisesti forssa.terveytesi.fi tai puhelimitse. Rokotusvälin minimi 1. ja 2. rokotteen välillä on 6-12 viikkoa. Rokotus tapahtuu Sortohaassa tai kunnan terveysasemalla. 

 

Kolmas rokote: 

Varaa aika sähköisesti forssa.terveytesi.fi tai puhelimitse. Rokotus tapahtuu Sortohaassa tai kunnan terveysasemalla. 

2. ja 3. annoksen rokotusvälin minimi on perusterveille 18-59-vuotiaille 4-6 kuukautta ja yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmäläisille on 3-4 kuukautta. 

Huomaathan, että jos olet sairastanut koronan ja saanut kaksi rokotetta, ei 3. rokotetta tarvita (immuunipuutteisille 3. annos kuitenkin annetaan).

Alle 30-vuotiaat miehet voivat varata ajan Sortohaan rokotuspisteelle tai oman kunnan terveysasemalle, joissa on tarjolla myös Pfizerin rokote. 

 
Neljäs rokote:

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille sekä kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Biontech-Pfizerin Comirnatya tai Modernan Spikevaxia.


Ajan voi varata sähköisesti forssa.terveytesi.fi tai puhelimitse. Rokotus tapahtuu Sortohaassa tai kunnan terveysasemalla.

 

Lasten rokotukset: 

Koronarokotusta suositellaan 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille sekä 5–11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä. Tällä hetkellä rokotetta tarjotaan FSHKY:n alueella kaikille yli 5 -vuotiaille henkilöille THL:n ohjeen mukaan.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on Biontech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Perusrokotesarjaan kuuluu kaksi rokotetta, jotka annetaan 6-12 viikon annosvälillä. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä.

Huoltajat voivat antaa suostumuksensa koronarokotukselle suullisesti paikan päällä, THL:n lomakkeella tai omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennykset. Lupa tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle. 

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Näin varaat lapsellesi rokotusajan

Ajanvaraus rokotukselle sivulta forssa.terveytesi.fi Suosittelemme sähköistä ajanvarausta.

 

THL:n sivustolta löytyy tarkempia tietoja kaikista rokotteista.