Uutiset

06.06.2022

Maakunnalliseen kuljetuspalveluun muutoksia 1.7.2022 alkaen

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 Taksi Helsinki Oy.

Samalla kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. Jatkossa kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta (03) 4108 1617.

Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille on 045 73980156.

Voit tehdä tilauksen myös Taksi Helsingin RIDEIT - makupa-matkojen tilaussovelluksella (katso lisää https://www.taksihelsinki.fi/tilaa-taksi/sote-taksi/makupa/).

Tee heinäkuulle tulevat kyytitilauksesi Taksi Helsingin tilausnumeroon. Taksi Helsinki alkaa ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen.

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta matkaoikeuksiisi eikä kuljetuspalvelupäätökseesi. Mikäli osoite- ja muut tietosi ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi sinulta mitään toimenpiteitä.

Jos sinulla on vakiotaksioikeus ja nykyinen vakiotaksiyrittäjäsi jatkaa toimintaansa Taksi Helsingin maakunnallisessa kuljetuspalvelussa, säilyy vakiotaksioikeutesi nykyisellä liikennöitsijällä.

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa et enää maksa kuljetuspalvelun omavastuuta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä kuljetuspalvelun järjestäjänä lähettää omavastuuosuuksista sinulle laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku matkojesi omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseesi (esim. edunvalvojalle), ilmoita laskutusosoite kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Palveluntuottajan vaihtuessa kuljetuspalvelun käyttöön tulee lisäksi muutoksia, jotka koskevat mm. kyydin tilaus- ja odotusaikoja, saattamis- ja avustamislisiä sekä toivetaksi-käytäntöä. Näistä sekä muusta kuljetuspalvelun käytöstä saat lisätietoa tämän tiedotteen liitteenä olevasta kuljetuspalvelun käyttäjän ohjeesta. Pidä ohje tallessa tulevaa kuljetuspalvelun käyttöä varten.

Lisätietoja palvelusta löydät Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän internet-sivuilta. Omista matkaoikeuksistasi saa tietoa vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä:

Kirsti Seppänen 03 4191 6136 tai kirsti.seppanen(at)fshky.fi

Satu Pöllänen 03 4191 6067 tai satu.pollanen(at)fshky.fi