Uutiset

06.09.2022

THL suosittelee: koronatehoste ja syksyn influenssarokote samaan aikaan marras-joulukuussa

Kanta-Hämeessä rokotukset etenevät Suomen koronarokotusstrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien linjausten mukaisesti:

  • Koronarokotteita tarjotaan kaikille 5 vuotta täyttäneille.
  • Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.
  • KELA korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakuluja (lue Kelan tiedote 26.3.2021


THL:n uusimmat linjaukset (päivitetty 5.9.2022) 

THL suosittelee koronarokotuksen tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosterokotteella ei ole kiire ja THL suositteleekin ottamaan rokotteen syksyn influenssarokotteen kanssa samaan aikaan marras- joulukuussa.

Tehosterokotteen antamiseen eivät vaikuta aiemmin annettujen rokotteiden määrä eikä sairastetut koronataudit. Tehosteannoksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. (THL:n tiedote 1.9.2022).
Kun influenssarokotukset alkavat, tiedotamme tarkemmin tehosterokotusaikataulusta. 

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia yli 60-vuotiaille ja 18-59 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.  Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta. (THL:n tiedote 18.7.2022