Uutiset

15.11.2022

FSHKY:ään vahvistusta Filippiineiltä

Kanta-Hämeeseen tulee ikäihmisten palveluihin ja vammaisten asumispalveluihin yhteensä 30 työntekijää Filippiineiltä. He sijoittuvat hoiva-avustajan tehtäviin eri yksiköihin Hämeenlinnassa ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä. Forssan seudulle odotetaan 15 työntekijää.  

Forssan seudulle ja Hämeenlinnaan loppuvuonna töihin saapuville filippiiniläisille hoitajille järjestetään koulutusta Tavastiassa ja Forssan ammatti-instituutissa. He opiskelevat lähihoitajiksi oppisopimuskoulutuksella ja suorittavat suomen kielen opintoja. 

Filippiiniläisillä työntekijöillä on jo entuudestaan sairaanhoitajan koulutus kotimaastaan. Oma Hämeen tavoitteena on tarjota heille mahdollisuus tehdä lähtömaassa suoritetun koulutuksen mukaisia työtehtäviä. 

- Olemme valmistautuneet koulutuksen lisäksi tukemaan filippiiniläisten työntekijöiden sopeutumista etsimällä heille tukihenkilöitä myös vapaa-ajalle, FSHKY:n sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen kertoo. Tällä halutaan varmistaa, että työntekijät viihtyvät Suomessa ja Forssan seudulla. Vapaaehtoisille tukihenkilöille järjestettiin lokakuussa tapaaminen, jossa keskusteltiin mm. toiminnan tavoitteista ja siihen liittyvistä käytännöistä. 

Hoito- ja hoivatyössä vallitsee kasvava työvoimapula. Syinä henkilöstövajeeseen ovat mm. väestön ikääntyminen, henkilöstön eläköityminen ja lakiin kirjatut asiakastyön mitoitukset. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin hakeutuu yhä vähemmän opiskelijoita. Uusia rekrytointikeinoja tarvitaan, ja yksi niistä on kansainvälinen rekrytointi. Sitä on toteutettu Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. 

Kanta-Hämeessä rekrytointi toteutetaan yhteistyössä Sarastia Rekryn kanssa. Rekrytointiprosessin hoitaa Silkkitie Oy. 

  

Lisätietoja: 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Taina Haavisto ja Pia Nieminen
etunimi.sukunimi@fshky.fi 

Forssan ammatti-instituutti
Lehtori, vetovoimakoordinaattori Sanna Seppänen
p. 0407130552
sanna.seppanen@lhkk.fi