Varmennekortti

Yksityisen terveydenhuollon toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän rekisteröintipisteestä. Kaikki Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat ammattikortin käyttäjiä.

FSHKY:n oman organisaation ulkopuolisilta henkilöiltä peritään sosiaali- ja terveydenhuollon toimikortista, varakortista tai aktivointikoodin tilaamisesta 30 euroa.

Asioidessasi rekisteröintipisteessä korttiasioissa (uuden kortin tilaus, varakortin nouto, kortin nouto, aktivointikoodin tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti). Ennen asiointia kannattaa soittaa ja varmistaa, että tietohallinnossa on joku paikalla.

Forssassa ei ole tilattu kuvallisia kortteja. Mikäli henkilö haluaa kortin kuvallisena, tulee hänen toimittaa  ennalta kuvatiedosto rekisteröintipisteeseen terveydenhuollon toimikorttien kuvatiedostomäärityksen mukaisena, eli:

Kuvatiedoston koko tulee olla välillä 172*210 – 309*378 pikseliä (leveys/korkeus=0.817, tulostustarkkuus 300 dpi, koko 5 – 200 kb). Tiedostomuoto JPG tai TIF. Kuvatiedoston nimen pituus on maksimissaan 33 merkkiä. 

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat itse uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla sähköisen palvelun kautta. Voit uusia ammattikorttisi WebVartissa vain, kun nykyisen korttisi voimassaoloaikaa on jäljellä alle 3 kk. Linkki WebVarttiin: https://haevarmenne.vrk.fi.

 

Löysitkö sisällöstä etsimääsi tietoa?