Sosiaali- ja kriisipäivystys 

Valtakunnallinen Päivystysapunumero 116 117 otetaan käyttöön Kanta-Hämeessä virallisesti 2. marraskuuta. Päivystysapupalvelu on tarkoitettu kiireellisen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten. Kantahämäläisiä kehotetaan soittamaan maksuttomaan numeroon 116 117 aina ennen kuin harkitsee päivystykseen hakeutumista. Hätätilanteissa tulee soittaa edelleen aina 112. 

Päivystysapunumerossa asiakkaita auttavat aina terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät puhelimitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta. He ohjaavat sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Virka-aikana puhelu ohjautuu soittajan valinnan mukaan maakunnan terveyskeskuksiin. Voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Lisätietoa Kanta-Hämeen päivystysapunumero

Kun henkilö kohtaa kriisin esimerkiksi läheisen kuoleman, tulipalon tai muun onnettomuuden, johon ei liity terveydentilaan liittyvää avuntarvetta, on apua saatavilla vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden sosiaalipäivystyksestä. 

Soita 112 tai 03 6217100 numero vastaa 24/7.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä hoidetaan esimerkiksi

  • Perhe- ja lähisuhdeväkivaltatilanteita

  • Tilanteita, joissa ikäihminen ei pärjää yksin kotona

  • Muut tilanteet, joissa tarvitaan kiireellisesti sosiaalitoimen arviota tai ratkaisuja ja jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään