Asuminen ja sen vaihtoehdot seudulla

Oma koti on pääsääntöisesti se paikka jossa jokainen haluaa elämänsä vuodet viettää, oli se sitten omistettu tai vuokrattu. Omaa asumista kannattaa pysähtyä miettimään jo ennen kuin toimintakykyyn tulee muutoksia. Onko tämä koti sellainen missä pystyn vanhuuden päiväni viettämään? Olisiko minun helpompi asua asunnossa joka olisi maan tasalla tai vaikkapa lähempänä palveluita?

Asumisen haasteisiin on olemassa useita ratkaisuja. Jos kotona pärjäämisen ongelmat johtuvat kodin esteellisyydestä eli esimerkiksi korkeista kynnyksistä tai ahtaista kulkureiteistä, voi tilanteen korjata kodinmuutostöillä. Kodin muutostöitä voi hakea myös vammaispalveluista. Kodin muutostöiden suunnittelussa auttaa vanhustyönkeskusliiton korjausneuvoja:

Vanhustyönkeskusliiton korjausneuvonta

Mikäli taas kodin muutostöistä ei ole apua, on ensisijainen ratkaisu aina muuttaminen toiseen kotiin. Mikäli uuden asunnon ostaminen ei tule kyseeseen, on vuokra-asuntoja mahdollista tiedustella useilta eri tahoilta, esimerkiksi kaupungilta/kunnilta tai yksityisiltä vuokranantajilta.

Erilaisen hoiva-asumisen piiriin pääseminen taas edellyttää aina tietynlaista toimintakyvyn laskua ja avun tarvetta.

Forssan seudun kaikkien kuntien alueilta löytyy vuokra-asuntoja, jotkut pääsääntöisesti nimenomaan ikääntyneille suunnattuja. Niihin hakeudutaan palveluohjauksen kautta. Ikääntyneille suunnatuista vuokra-asunnoista tarkempia tietoja seuraavassa kunnittain:

Forssa

Ikäihmisten vuokra-asumista on Forssassa tarjolla Rimpikodon ja Tyykihovin palvelukeskuksissa. Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille.

Humppila

Ikäihmisten vuokra-asumista on tarjolla Niittykujan rivitaloissa. asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille.

Jokioinen

Ikäihmisten vuokra-asumista on Jokioisilla tarjolla Opintien palvelutalolla ja Palvelukeskus Intalankartanon viereisessä Pihatalossa. Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille.

Tammela

Ikäihmisten vuokra-asumista on Tammelassa tarjolla Tammikartanossa ja Tammitorpissa Kuusitiellä. Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille.

Ypäjä

Ikäihmisten vuokra-asumista on Ypäjällä tarjolla Rauhalantiellä Ypäjän palvelukeskuksen lähellä ja Perttulantiellä. Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille.


Tiedustelut Wiisari p. 03 4191 6148