Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on olennainen osa ihmistä läpi elämän. Ikä tuo tälläkin osa-alueella viisautta – uskallusta nauttia seksuaalisuudestaan sekä ilmaista itseään avoimemmin.

Toki ikä tuo mukanaan fyysisiä muutoksia: positiivisena ainakin se, ettei ole pelkoa raskaaksi tulemisesta. Negatiivisena naisille limakalvojen kuivumisen ja miehille erektiohäiriöt. Onneksi nykypäivänä kaikkiin ikäviinkin vaivoihin löytyy ratkaisut ja apua – kun vain uskaltaa avata suunsa ja pyytää neuvoa.

Lisää läheisyyttä

Läheisyys antaa aina voimaa ja auttaa jaksamaan vaikeuksienkin keskellä. Sama vaikutus on seksuaalisella hyvinvoinnilla. Aikuisena seksielämässä voi olla rohkeakin: nuoruuden estot on voinut heittää romukoppaan ja on uskallusta seikkailuihin tutun kumppanin kanssa. Usko minäkuvaan on vahva eikä tarvitse kilpailla ulkonäkömarkkinoilla. Anna siis mennä ja elä täysillä myös vällyjen välissä.

Itseään pitää vaalia

Jos virtsankarkailu nolottaa, paikat tuntuvat kuivilta tai erektio ei ole niin kuin nuorukaisena, apua on tarjolla helposti. Liukasteet kannattaa lisätä ostoslistalle. Lääkärille kannattaa avautua ja poistua tyytyväisenä resepti kädessä. Lantionpohjalihasten jumppaa voi tehdä kotona ja ihan huomaamatta missä tahansa.

Kun lantionpohjalihakset ovat kunnossa, virtsa ei karkaile, seksuaalinen kiihotus on helpompaa ja orgasmikin tuntuu nautinnollisemmalta. Nauti aktiivisesta seksistä läpi elämän!

Lue lisää:

Seksuaaliterveys

Kuinka ikä vaikuttaa seksuaalisuuteen, seksi-ongelmiin ja halukkuuteen