Ammattiin johtava koulutus

Ammatillinen koulutus antaa perustiedot ja -taidot eri ammattialoille. Voit suorittaa joko kokonaisen ammattitutkinnon tai tutkinnon osia. Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden hakea myös korkeakouluun. Forssan seudulla ammattiin voi opiskella Forssan ammatti-instituutissa sekä Ypäjän hevosopistossa.

Forssan ammatti-instituutti (FAI)

Forssan ammatti-instituutti on ammatillinen oppilaitos, joka sijaitsee Forssassa. Oppilaitoksessa opiskelee vuosittain noin 1500 opiskelijaa.  Forssan ammatti-instituutissa voi opiskella ammatin esimerkiksi catering-, kauneudenhoito- tai kasvatusalalla. Muita aloja ovat esimerkiksi logistiikka, kone- ja metalliala, rakennusala, liiketalous sekä tieto- ja viestintätekniikka. Forssan ammatti-instituutissa voi suorittaa ammatin oppisopimuksella. Oppisopimus tarkoittaa työpaikalla suoritettavaa koulutusta. 

Forssan ammatti-instituutissa voi suorittaa myös lupakortteja, kuten ensiapukortti, trukkikortti ja hygieniapassi.

Forssan ammatti-instituutti on osa Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymää. 

Lisätietoja saat Forssan ammatti-instituutin kotisivuilta

Valma

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus on suunnattu ensisijaisesti 

  • nuorille, jotka eivät peruskoulun jälkeen ole löytäneet sopivaa koulutuspaikkaa
  • aikuisille, jotka tarvitsevat tukea ammatilliseen koulutukseen siirtymiseen
  • maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille, joiden tavoitteena on hakea ammatilliseen koulutukseen

Valma auttaa suoriutumaan ammatillisesta peruskoulutuksesta henkilökohtaisen opetussuunnitelman avulla. Valmassa harjoitellaan ja hankitaan perusosaaminen työelämässä tarvittaviin taitoihin. Valmassa voi opiskella myös opiskelutaitojen vahvistamista, suomen kieltä ja kulttuuria, arjen taitojen ja hyvinvoinnin vahvistamista ja valmentautua työelämään. Valma-koulutuksen järjestää Forssan ammatti-instituutti.

Voit opiskella Valmassa, jos:

  • haluat opiskella ammatillisen perustutkinnon
  • opiskelu on sinulle haasteellista
  • aikaisemmasta opiskelusta on jo pitkä aika
  • ammatillinen peruskoulutus on suorittamatta
  • sinulla on riittävä suomen kielen taito

Lisätietoja Valma-opiskelusta Forssan ammatti-insituutin sivuilta

Ypäjän hevosopisto

Ypäjän hevosopisto on Ypäjällä sijaitseva hevostalouden oppilaitos. Opisto järjestää hevosalan ammatillisen perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Opistolla voi kouluttautua hevosenhoitajaksi, ratsastuksenohjaajaksi ja – opettajaksi. Hevosopistolla on myös lyhyitä kursseja, leirejä, hevosten koulutusta sekä ratsastuskilpailuita ja muita tapahtumia. Ypäjän hevosopisto on Pohjoismaiden suurin hevosalan koulutusta järjestävä oppilaitos. Siellä on vuosittain noin 250 opiskelijaa ja talleihin mahtuu 400 hevosta. 

Lisätietoja Ypäjän hevosopiston sivuilta