Yleissivistävä koulutus

Yleissivistävällä koulutuksella tarkoitetaan sellaista koulua, jossa annetaan yleissivistäviä tietoja ja taitoja. Perusopetuksen lisäksi yleissivistävää koulutusta annetaan lukiossa. Lukion oppimäärän suoritettua, opiskelija saa ylioppilastutkinnon sekä lukion päättötodistuksen.  Lukiosta ei valmistuta mihinkään tiettyyn ammattiin. Lukion päättötodistuksella voi hakea jatko-opiskelemaan korkeakouluun. Forssan seudulla sijaitsee yksi lukio.

Forssan yhteislyseo 

Forssan yhteislyseo on maaseutuoppikoulu ja -lukio. Lukio tekee yhteistyötä muiden toisen asteen oppilaitosten sekä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteislyseon hallintoon osallistuu Forssan lisäksi Humppilan, Jokioisten ja Tammelan kunnat. 

Forssan yhteislyseo järjestäälukiokoulutuksen valmistavaa koulutusta, jos opiskelijoita tulee riittävämäärä. Hakijat voivat ottaa suoraan yhteyttä lukioon (yhteislyseo@forssa.fi) ja kysyäkoulutuksesta. 

Voit lukea lisää lukiokoulutuksesta Forssan yhteislyseon sivuilta

Faktia

Faktia tarjoaa maahanmuuttajille kotoutumiskoulusta, aikuiskoulutusta sekä siihen liittyviä osaamisen kehittämis- ja valmennuskokonaisuuksia.  Faktia Oy on osa Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymää.

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus järjestetään Forssan ammatti-instituutissa osoitteessa Saksankatu 46. Koulutuksen järjestää Forssan kaupunki. Aikuisten perusopetus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka eivät ole suorittaneet peruskoulun oppivelvollisuutta.

Aluksi koulussa voi opiskella lukemista ja kirjoittamista. Kielivaatimus on 0-A1.3. Alkuvaihe antaa tukea selviytyä opinnoista suomen kielellä. Koulussa saa tietoa myös yleisesti Suomesta ja auttaa kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lopuksi opiskelija suorittaa päättövaiheen, jolloin hän saa suomalaisen perusopetuksen päättötodistuksen ja oikeuden hakea ammattikouluun tai lukioon. Tavoitteena on parantaa opiskelutaitoja ja miettiä koulutus- ja työsuunnitelmia. Päättövaiheen kielitaitovaatimus on A2.1 ja kesto noin kaksi vuotta. 

 Opetus, opetusmateriaalit ja kouluruokailu on ilmaista. 

Voit lukea lisää Faktian järjestämästä aikuisten perusopetuksesta täältä