Forssa  

Forssa on 17 000 asukkaan kaupunki Kanta-Hämeessä. Forssa sijaitsee keskellä Etelä-Suomea valtateiden 2 ja 10 risteyksessä. Yli puolet suomalaisista asuu 150 km säteellä Forssasta ja Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Turku ja Tampere ovat vain tunnin ajomatkan päässä.   

Forssa on aina ollut teollisuuskaupunki ja nykyisin se tunnetaan elintarvike- ja ympäristöalan yrityksistään. Merkittäviä työllistäjiä ovat myös teknologia- ja rakennustuoteteollisuus. Forssan suurimmat työllistäjät ovat: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, Forssan kaupunki, HK Scan Oyj, Parmarine Oy ja Osuuskauppa Hämeenmaa.

Forssassa on seitsemän peruskoulua, joista kahdessa on vuosiluokat 1-9 (Kuhalan koulu ja Keskuskoulu). Tölön koulu tarjoaa erityisopetusta Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan, Someron ja Ypäjän alueiden lapsille ja nuorille. Koululaisten on mahdollista osallistua maksulliseen iltapäivä- ja kerhotoimintaan. 

Forssan yhteislyseo on noin 500 oppilaan lukio. Lukioon voi tulla opiskelemaan myös muista seutukunnista eli Tammelasta, Jokioisilta, Ypäjältä sekä Humppilasta. 

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä tarjoaa sekä ammatillista opetusta Forssan ammatti-instituutissa että aikuis- ja kotoutumiskoulutusta Faktiassa. Forssan ammatti-instituutissa voi opiskella ammatin esimerkiksi catering-, kauneudenhoito- tai kasvatusalalla. Muita aloja ovat esimerkiksi logistiikkaa, kone- ja metallialaa, rakennusalaa, liiketaloutta sekä tieto- ja viestintätekniikkaa. 

Faktia tarjoaa maahanmuuttajille kotoutumiskoulusta, aikuiskoulutusta sekä siihen liittyviä osaamisen kehittämis- ja valmennuskokonaisuuksia.  

Hämeen ammattikorkeakoululla (HAMK) on Forssassa kampus, jossa koulutetaan sairaanhoitajia, ympäristösuunnittelijoita, hevosalan tradenomeja sekä biotalouden insinöörejä. Forssan kampuksella voi opiskella englannin kielellä myös Bachelor of Engineering – tutkinnon. 

Asuminen on Forssassa viihtyisää ja luonto on lähellä. Forssassa on hyvät harrastus ja liikkumismahdollisuudet. Forssasta löytyy uimahalli, pieni elokuvateatteri ja kattavat liikuntapalvelut niin ikäihmisille, lapsille kuin erityisryhmille. Forssasta löytyy urheilukenttiä, sisäliikuntahalleja sekä jäähalli. 

Forssassa asui vuoden 2019 lopussa noin 900 ulkomaalaistaustaista henkilöä. 

Lisätietoa saat Forssan kaupungin sivuilta