Forssan seudun Kotouttamo

Forssan seudun Kotouttamossa autetaan maahanmuuttajia, jotka asuvat Forssassa, Humppilassa, Jokioisilla, Tammelassa ja Ypäjällä. Kotouttamossa eri alojen ammattilaiset, kuten maahanmuuttajien sosiaalityö, TE-toimisto ja Kela, työskentelevät yhteistyössä.

Maahanmuuttaja saa Kotouttamosta apua puhelimitse tai ajanvarauksella. Ohjausta ja neuvontaa voi saada esimerkiksi seuraavissa asioissa: asuminen, koulutus, työelämä, talousasiat, oleskelulupa, kansalaisuus ja perheenyhdistäminen.

Kotouttamossa maahanmuuttajille järjestetään erilaisia kursseja, tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa jaetaan tärkeää tietoa. Kotouttamossa järjestetään myös kaikille avoimia ja ilmaisia suomen kielen kursseja.

Kotouttamossa maahanmuuttajalle tehdään alkukartoitus ja henkilökohtainen kotoutumissuunnitelma. Alkukartoituksen avulla selvitetään maahanmuuttajan avun tarve ja osaaminen. Kotoutumissuunnitelmassa sovitaan siitä, miten maahanmuuttaja saa tarvittavat tiedot ja taidot suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumiseksi ja työelämään pääsemiseksi.

Kotouttamon päivystys

Kotouttamoon saat yhteyttä puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12.30–15.30 välisenä aikana. Kotouttamon päivystyksessä on käytössä puhelintulkkaus. Kotouttamon puhelimeen voi laittaa myös tekstiviestin tai Whatsapp-viestin suomen- tai englannin kielellä. Jos emme pysty auttamaan sinua puhelimessa, varaamme sinulle tapaamisen.

Kotouttamon päivystyspuhelinnumero: 050 339 6272 (maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 12.30-15.30)

Kotuttamo löytyy myös facebookista nimellä Kotouttamo - Forssan seutu.

 
Karttapallo