Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka eivät ole suorittaneet peruskoulua. Aikuisten perusopetus järjestetään Forssan ammatti-instituutissa, osoitteessa Saksankatu 46. Koulutuksen järjestää Forssan kaupunki. 

Aikuisten perusopetuksen voit aloittaa sitten, kun osaat vähän suomen kieltä. Aikuisten perusopetuksessa opetuskielenä on suomen kieli. Koulussa opit lisää suomen kieltä ja saat tietoa yleisesti Suomesta. Opetus, opetusmateriaalit ja kouluruokailu ovat ilmaisia.

Aikuisten perusopetuksen lopuksi saat suomalaisen perusopetuksen päättötodistuksen ja oikeuden hakea ammattikouluun tai lukioon.  

  Voit lukea lisää Faktian järjestämästä aikuisten perusopetuksesta täältä

Lukio

Forssan seudun ainoa lukio on Forssan Yhteislyseo. Lukioon voi hakea opiskelemaan, vaikka asut muualla kuin Forssassa. Lukio on yleissivistävä koulutus, joka valmistaa korkeakouluopintoihin. Lukion suoritettuasi voit hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. 

Forssan Yhteislyseo järjestää lukiokoulutuksen lisäksi lukiokoulutukseen valmistavaa koulutusta, jos opiskelijoita tulee riittävä määrä. Hakijat voivat ottaa suoraan yhteyttä lukioon (yhteislyseo(at)forssa.fi) ja kysyä koulutuksesta. 

Voit lukea lisää lukiokoulutuksesta Forssan yhteislyseon sivuilta