Ammattiin johtava koulutus

Ammatillinen koulutus antaa perustiedot ja -taidot eri ammattialoille. Voit suorittaa joko kokonaisen ammattitutkinnon tai tutkinnon osia. Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea myös korkeakouluun. Forssan seudulla ammattiin voit opiskella Forssan ammatti-instituutissa, Eerikkilän urheiluopistossa sekä Ypäjän hevosopistossa.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA

TUVA-koulutus yhdistää entiset nivelvaiheen koulutukset; 10-luokan, lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA).

Forssan ammatti-instituutti toteuttaa TUVA-koulutusta seutukunnallisesti yhteistyössä muiden koulutuksen järjestäjien, työelämän ja yhteistyökumppanien kanssa. TUVA on sinulle perusopetuksen päättänyt nuori tai aikuinen, kun;

• olet oppivelvollinen ja haluat parantaa opiskeluvalmiuksiasi tai peruskoulun arvosanoja
• sinulla ei ole toisen asteen tutkintoa ja tarvitset valmentavaa koulutusta toisen asteen opiskeluun
• äidinkielesi on muu kuin suomi
• haluat selkiinnyttää ajatuksiasi ammatinvalinnastasi

MITÄ TUVA ON?
Opiskelijan yksilölliset valinnat ja koulutuksen osien laajuudet määritetään henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman eli HOKSin mukaan. Opinnot ovat laajuudeltaan 19 – 38 viikkoa. Jokainen opiskelija opiskelee yhteistä koulutuksen osaa (Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot) ja sen lisäksi vähintään kahta valinnaista koulutuksen osaa.

Lisätietoja Tuva-opiskelusta Forssan ammatti-insituutin sivuilta

Forssan ammatti-instituutti (FAI)

Forssan ammatti-instituutti on ammatillinen oppilaitos, joka sijaitsee Forssassa. Siellä opiskelee joka vuosi noin 1500 opiskelijaa.  Forssan ammatti-instituutissa voit opiskella ammatin esimerkiksi catering-, kauneudenhoito- tai kasvatusalalla. Muita aloja ovat esimerkiksi logistiikka, kone- ja metalliala, rakennusala, liiketalous sekä tieto- ja viestintätekniikka. Forssan ammatti-instituutissa voit suorittaa ammatin oppisopimuksella. Oppisopimus tarkoittaa työpaikalla suoritettavaa koulutusta. Forssan ammatti-instituutissa voit suorittaa myös lupakortteja, kuten ensiapukortti, trukkikortti ja hygieniapassi.

Lisätietoja saat Forssan ammatti-instituutin kotisivuilta

Ypäjän hevosopisto

Ypäjän hevosopisto on Ypäjällä sijaitseva hevostalouden oppilaitos. Opisto järjestää hevosalan ammatillista perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Opistolla voit kouluttautua hevosenhoitajaksi, ratsastuksenohjaajaksi ja ratsastuksen opettajaksi. Hevosopistolla on myös lyhyitä kursseja, leirejä, hevosten koulutusta sekä ratsastuskilpailuita ja muita tapahtumia. Ypäjän hevosopisto on Pohjoismaiden suurin hevosalan koulutusta järjestävä oppilaitos. Siellä on vuosittain noin 250 opiskelijaa ja talleihin mahtuu 400 hevosta. 

Lisätietoja Ypäjän hevosopiston sivuilta

Eerikkilän urheiluopisto

Tammelassa sijaitsevassa Eerikkilän urheiluopistossa voit opiskella liikunta-alaa sekä luontoalaa. Liikunta-alan opiskelussa voit suorittaa valmentajan ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Luonto-alan opiskelussa voit suorittaa eräoppaan tai luonto-oppaan ammattitutkinnon. 

Lisätietoja Eerikkilän urheiluopiston sivuilta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK on Kanta-Hämeen ainoa korkeakoulu ja opiskelijamäärältään Suomen 8. suurin ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita HAMKissa on yhteensä noin 7800.

HAMKissa voit opiskella 27 eri ammatikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Hämeen ammattikorkeakouluun kuuluu myös ammatillinen opettajakorkeakoulu. HAMKilla on seitsemän eri toimipistettä, joista yksi sijaitsee Forssassa.

Forssan toimipiste

Forssan kampuksella on noin 550 opiskelijaa. Forssan kampuksella voit opiskella sairaanhoitajaksi, ympäristösuunnittelijaksi, hevosalan tradenomiksi sekä biotalouden insinööriksi. Opinnot sisältävät paljon harjoitteluja sekä projektitöitä. Forssassa voit opiskella myös englanninkielisen biotalouden insinööri – tutkinnon.

Lisätietoa saat Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilta