Suomen kielen oppiminen

Suomen kielen oppiminen on tärkeää heti maahanmuuton alkuvaiheesta lähtien. Suomen kieltä voit opiskella TE-toimiston järjestämässä kotoutumiskoulutuksessa. Suomen kielen lisäksi kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan arjen taitoja, opiskelu- ja työelämätaitoja, tietotekniikkaa sekä yhteiskuntatietoutta ja kulttuurintuntemusta. Kotoutumiskoulutuksen lisäksi suomen kieltä voit opiskella erilaisilla avoimilla kursseilla:

Kotouttamon suomen kielen ryhmät

Kotouttamon suomen kielen ryhmät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua. Ryhmän aikana on järjestetty lastenhoito, joten lapsen voi ottaa mukaan. Suomen kielen ryhmät järjestetään Kotouttamon tiloissa, osoitteessa Haudankorvankatu 2, Forssa.

Suomen kielen alkeet maanantaisin klo 10-12

Suomen kielen alkeisryhmässä opetellaan aakkosia ja arjessa tarvittavaa suomen kielen sanastoa. Opetuskieli on suomi. 

Suomen keskusteluryhmä tiistaisin klo 10-12

Suomen kielen keskusteluryhmässä keskustellaan arkisista asioista, ajankohtaisista uutisista ja Suomen yhteiskuntaan liittyvistä asioista. Keskustelukieli on suomi. 

Yhteystiedot: Forssan kaupungin kotoutumisvalmentaja p. 040 359 3907, Haudankorvankatu 2, Forssa.

Wahren opisto

Wahren opisto järjestää kielikursseja, jotka alkavat syksyisin ja keväisin. Wahren-opistossa voit suorittaa myös Suomen kansalaisuuteen vaadittavan YKI-tutkinnon eli yleisen kielitutkinnon. Lisätietoja: simo.veistola@forssa.fi, p. 050-5640057