Ajankohtaista

Influenssarokotukset kaudella 2020-2021

Varsinaista rokotuspäivää ilman ajanvarausta ei tänä vuonna järjestetä, vaan kaikki rokotustoiminta tapahtuu ajanvarauksella.

Ajanvaraus hoituu helpoiten verkossa. Ajan varaaminen sähköisesti tapahtuu osoitteesta forssa.terveytesi.fi. Palvelu vaatii sähköisen tunnistautumisen. Ajan voit varata myös puhelimitse numerosta 03 4191 6500, puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään. Puhelinajanvaraus aukeaa 19.10.2020.

Rokotusaikoja tulee kaikille terveysasemille.

Vastaanotolla muista syistä asioiville tarjotaan myös rokotusta. Asioit siis hoitajan tai lääkärin vastaanotolla, voit samalla kysyä rokottamisen mahdollisuutta.

 Huomioitavaa;

Ruuhkien ja altistumisvaaran välttämiseksi suositellaan saapumista varatulle ajalle täsmällisesti. 

Rokotusajalla ei voi hoitaa muita asioita.

Maskin käyttöä suositellaan rokotuksiin saavuttaessa. Terveyskeskus ei jaa asiakkaille maskeja, vaan asiakkaat hankkivat maskin itse. Jokaisen on kiinnitettävä huomiota turvaväleihin sekä huolehdittava käsihygieniasta.

Lisäksi on hyvä pukea ylleen vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi.

Minkäänlaisissa hengitystieinfektio-oireissa tai vatsavaivoissa ei saa tulla paikalle.

Rokote ei suojaa koronavirukselta (COVID-19) eikä tavalliselta kausiflunssalta.Koronan vuoksi perhepalveluiden terveydenhoitajia sekä lähihoitajia on siirretty muihin töihin. Varattuja aikoja on uudelleen järjestetty, yllätyksellisiä työntekijä-vaihtoja voi siis tulla nyt eteen. Sovitut ajat ovat voimassa, ellei erikseen ole soitettu ja vaihdettu aikaa. Työntekijöiden siirtojen aikataulut vaihtelevat, kesto on enintään kahdeksan viikkoa.

Jos et saa omaa työntekijääsi kiinni kohtuullisessa ajassa, voit katsoa kuntasi toisen työntekijän yhteystiedot nettisivuiltamme. Muutoksesta huolimatta toivomme, että pidätte kynnyksen yhteydenottoon matalana, vaikka muutoksia on tullut.

 Pahoittelemme tilannetta.

Neuvolatoiminta jatkuu seuraavin muutoksin:

Terveydenhoitajat soittavat tarkastuksiin tuleville perheille perheen tautitilanteesta. Jos yhdelläkään perheenjäsenellä ei hengitystieinfektion oireita ole, lapsi voi tarkastukseen tulla.

Muussa tapauksessa tarkastuksen ilmoitetaan siirtyvän myöhempään ajankohtaan, joka ei ole vielä tiedossa. 

Raskaana olevien ja vauvojen  tarkastukset pyritään järjestämään normaalisti.

Asiakkaat voivat olla yhteydessä lapsiperheiden sosiaalihuollon palveluohjaukseen arkisin klo 9-15 välisenä aikana numeroon 040 648 5604.

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa tulee olla yhteydessä arkisin klo 8-16 välisenä aikana numeroon 050 572 6077 ja muina aikoina 03 621 7100.