Langalla sormitaiteilua
 

Sovittelu on mahdollisuus – rakennetaan sovintoa!

Kanta-Hämeen sovittelutoimisto on 1.1.2023 alkaen Hämeen sovittelutoimisto. Kanta-Hämeen aluetoimisto organisoi ja tuottaa sovittelupalvelun Kanta-Hämeen alueella.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on maksutonta, lakisääteistä ja koko väestölle tarkoitettua palvelua. Siinä rikoksen tai riidan osapuolille järjestetään mahdollisuus käsitellä tapahtunutta turvallisessa ilmapiirissä ja puolueettomien sovittelijoiden ohjauksessa.

Sovittelussa osapuolet kohtaavat toisensa ja käsittelevät rikoksen tai riidan aiheuttamia haittoja. Tavoitteena on auttaa osapuolia löytämään keskenään heitä tyydyttävät ratkaisut aiheutuneiden haittojen hyvittämiseksi.

Sovittelutoimistojen ammatillinen henkilöstö organisoi sovittelutoimintaa. Sovittelutapaamisten ohjauksesta vastaavat pääasiassa koulutetut vapaaehtoistyöntekijät.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu perustuu lakiin rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta 9.12.2005/1015.

Sosiaali- ja terveysministeriö johtaa, ohjaa ja valvoo sovittelutoimintaa. Valtio maksaa palveluntuottajille korvauksen sovittelutoiminnan aiheuttamista kuluista. Hämeen sovittelutoimiston palveluntuottajana on Harjulan setlementti ry.

Kanta-Hämeen aluetoimiston toiminta-alue:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä.

Sovittelutilat löytyvät Forssasta, Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä.
 

Tietosuoja THL/ Rikos- ja riita- asioiden sovittelu