Kartta koronanäytteenottoon
 

Koronanäytteenotto

Koronanäytteenotto toimii ajanvarauksella. Ajan voi varata puhelimitse omalta terveysasemalta tai Forssan sairaalan päivystyksestä. Lisäksi ajan voi varata sähköisesti Omaolon koronaoirearvion kautta.

Näytteenotto itsessään on nopea toimenpide, mutta testituloksen ja riskitekijöiden arvio vie aikaa ja positiivisen tuloksen seurauksena karanteeniselvitykset voivat koskea kymmeniä ihmisiä. Oireisena ei pidä mennä töihin tai oleskella riskiryhmään kuuluvien seurassa. Testituloksen saaminen vie yleensä 1–3 vuorokautta. Testi otetaan nenänielusta pumpulipuikolla ja näyte lähtee Fimlabin Tampereen toimipisteeseen analysoitavaksi. 

Oireettomien kohdentamaton testaaminen ei ole tarkoituksenmukaista, sillä negatiivinen testitulos ei sulje pois itämässä olevaa tartuntaa.

Koronanäytteenotto tapahtuu 1.10.2020 alkaen Forssan sairaalan takapihalla. Käänny Linikkalankadulta Borgströmintielle ja sieltä Sairaalankujalle. Aja puutalon vasemmalle puolelle odottamaan vuoroasi.  Osoite: Sairaalankuja, 30100 Forssa. Saavu mielellään autolla ja jää autoon odottamaan. Ole ajoissa paikalla.