Koronarokotteita tarjottimella
 

Kanta-Hämeen koronarokotukset -sivustoon pääset tästä.

**************
Koronarokotusten tilanne ja arvioitu aikataulu Forssan seudulla Rokotusten etenemisen tahdin määrittää rokotusten saatavuus.
Liikennevalomalli (tilanne 19.2.2021)

**************
18.2.2021
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä aloittaa rokotukset alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille ja 80 vuotta täyttäneille 22.2.2021 alkaen.

Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvien asukkaiden ajanvaraus on mahdollista 18.2.2021 klo 10.00 alkaen puhelimitse (03 4191 4191) tai sähköisesti
www.koronarokotuksetkantahame.fi

Aikoja on edelleen rajallisesti saatavilla rokotteiden rajallisen saatavuuden vuoksi. Kaikille halukkaille ei voida tarjota rokotusaikaa heti vaan heille ilmoitetaan rokotusajankohta myöhemmin (ei mahdollista sähköisessä ajanvarauksessa).

Alle 70-vuotiaista rokotetaan ensin ne asukkaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus:

 • Elinsiirto (milloin tahansa tehty) tai kantasolusiirto (enintään 6 kk sitten tehty tai hylkimisenestolääkitys käytössä) 
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (mm. immuunipuolustusta heikentävää lääkehoitoa saavat potilaat) 
 • Vaikea puolustusjärjestelmän sairaus (sekä lisäksi henkilöt, joilta on poistettu perna) 
 • Vaikea, krooninen munuaissairaus (mm. dialyysihoito) 
 • Vaikea, krooninen keuhkosairaus (mm. keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma tai tablettimuotoista kortisonihoitoa viimeisen vuoden sisällä vaatinut astma) 
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes 
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Tarkemmat tiedot riskiryhmistä osoitteessa www.thl.fi

**************
16.2.2021
Kanta-Hämeen koronarokotukset -verkkosivusto auttaa löytämään ajantasaisen tiedon omasta rokotusajankohdasta ja paikasta

**************
2.2.2021
Koronarokotukset käynnistyvät hyvinvointikuntayhtymän alueen kuntalaisille  

Väestön koronarokotukset käynnistyvät kaikilla kuntayhtymän terveysasemilla. Ensimmäisenä rokotetaan vuonna 1935 ja sitä ennen syntyneet, sekä heidän samassa taloudessa asuvat omaishoitajansa. Rokotetta saapuu rajallisia eriä viikoittain, joten kaikkia halukkaita ei pystytä rokottamaan ensimmäisten viikkojen aikana.

Puhelinajanvaraus on auki vuonna 1935 ja sitä ennen syntyneille.   

Koronarokotusajan varaaminen tapahtuu puhelimitse numerosta 03 4191 4191. Puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään, johon sanellaan henkilötiedot ja asuinkunta. Sinulle soitetaan takaisin heti, kun rokotetta on saatavilla ja rokotusaikasi on tiedossa.  

Koronavirusrokote antaa suojaa SARS-CoV2 -viruksen aiheuttamaa COVID-19 -tautia vastaan.  Tauti aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, jonka voimakkuus voi vaihdella oireettomasta kuolemaan johtavaan.   

Huomioitavaa rokotukselle saapuessasi 

 • Kaikissa toimipisteissä asioivilla tulee olla maski kasvoillaan. 
 • Saapukaa omalle ajalle täsmällisesti. 
 • Jokaisen on kiinnitettävä huomioita turvaväleihin sekä huolehdittava käsihygieniasta. 
 • Minkäänlaisissa hengitystieinfektio-oireissa tai vatsavaivoissa ei saa tulla paikalle. Ilmoittakaa mahdollisesta rokotusajan perumisesta mahdollisimman hyvissä ajoin numeroon 03 4191 4191. 

Jatkossa rokotusjärjestyksessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta.  FSHKY tiedottaa Forssan lehdessä, verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa, milloin alla mainittujen ryhmien on mahdollista varata koronarokotusaikoja. Kotihoidon työntekijät tiedottavat asiakkaitaan.

1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat 

2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia seuraavassa järjestyksessä 

1.       80-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat 

2.       75–79-vuotiaat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat 

3.       70–74-vuotiaat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat. 

4.       Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat esimerkiksi krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea elimistön vastustuskykyä heikentävä tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus. 

5.       Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat esimerkiksi sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus. 

3. Muu väestö 

Koronaneuvontanumero 03 4191 3000. Koronaneuvontanumerossa ei anneta aikoja koronarokotuksiin.  

**************

8.1.2021
Koronarokotteisiin liittyy tällä hetkellä runsaasti kysymyksiä. 
Tällä hetkellä FSHKY:n alueella ainoa rokottamista hidastava tekijä on rokotteiden saatavuus. Nyt alkuvaiheessa rokotamme terveydenhoitohenkilöstöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti: mitä todennäköisemmin työntekijä työssään kohtaa koronaa sairastavan asiakkaan tai mitä enemmän hän on tekemisissä riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden kanssa, sitä nopeammin hänen rokotuksensa pyritään järjestämään. Sitä mukaa kun rokotteita saamme, ilmoitamme rokotettaville terveydenhuollon yksiköille rokottamismahdollisuudesta ja rokotuspäivistä FSHKY:n rokoteryhmän toimesta. 

Väestöstä ensimmäisenä ovat rokottamisvuorossa palvelukeskusten asukkaat ja heidän rokottamisensa alkaa mahdollisimman pian palvelukeskusten henkilökunnan jälkeen.  Pyrimme tiedottamaan myös väestön rokotuksista omalta osaltamme entistä aktiivisemmin epätietoisuuden vähentämiseksi.

Valitettavasti täällä paikallisesti emme voi tehdä mitään rokotteiden antamisen jouduttamiseksi vaan rokotamme juuri niin paljon henkilöitä kuin vain rokotteita saamme, rokotusjärjestyksemme puitteissa.

Rokotteen saamisen jälkeen mikään käytännön ohje arjessa tai työssä ei vielä muutu: asiakkaiden ja läheisten suojaaminen jatkuu toistaiseksi kuten tälläkin hetkellä.