Ajanvaraus lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle (terveysasema)

Jos Sinulla on yksittäinen oire tai terveysongelma, niin voit tehdä oirearvioin Omaolo-palvelussa. Palvelusta saa ohjeet, reseptin ja ehkä jopa ajanvarauksen.

Jos tarvitset kuitenkin lääkärin tai hoitajan vastaanotolle  ajan, vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.

Tarkistamme puhelussa myös henkilötietosi: osoite, puhelinnumero ja lähiomainen. Olethan myös itse aloitteellinen ilmoittamaan,  jos   henkilötietosi ovat muuttunet.

Yhteystiedot ovat tärkeitä jatkohoidon takia erityisesti kun odotat vastausta sinusta tehtyyn lähetteeseen, lääkärin tekemää todistusta, hätätilanteessa tai  kun omaiseesi täytyy saada yhteys. 

Tietosuojan turvaamiseksi pyydämme sinua käyttämään Kelakorttia asioidessasi vastaanotolla ja antamaan muille paikan päällä asioiville asiointirauhan.

TIEDOTE

Omalääkärijärjestelmä on ollut tällä seudulla pitkään hyvin toimivana, mutta lääkäreiden työehtosopimuksen mukaan se joudutaan nyt purkamaan. Jatkossa ei enää voi valita itselleen omalääkäriä, terveysaseman vaihto onnistuu kuten aiemminkin. 

Hoidon jatkuvuuden turvaamiseksi pyrimme ohjaamaan potilaat edelleen sille lääkärille, jolla hän on aiemmin käynyt (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 1992/785).

Jatkossa reseptiuusinnat tulee osoittaa omalle terveysasemalle.

Muutokset tulevat voimaan 1.3.2021 alkaen.