Haavahoitaja

Haavahoitaja suunnittelee ja tekee erilaisten haavojen paikallishoitoja. Haavahoitaja hoitaa esimerkiksi pitkittyneitä kroonisia haavoja sekä akuutteja trauman pohjalta syntyneitä haavoja sekä leikkaushaavoja. Haavahoitaja toimii myös muun hoitohenkilökunnan ja lääkäreiden konsulttina ja kouluttajana vaikeasti paranevien haavojen hoidossa. 

Haavahoitajan työssä korostuu haavojen paikallishoito, joka sisältää haavan tarkkailua, hoidon suunnittelua, paranemisen ja hoidon arviointia, kirjaamista, kehittämistä sekä päätöksiä erikoisalojen lääkäreiden konsultoinnista. Haavahoitajan asiantuntemusta tarvitaan usein myös paikallishoitoaineiden ja -tuotteiden valintaan liittyvässä päätöksenteossa. Haavahoitajan työ on itsenäistä työskentelyä, jossa korostuu potilaan ja/tai omaisen ohjaaminen ja sitouttaminen hoitoon. 

Haavahoitajan vastaanotto on kahtena päivänä viikossa (Ma ja To) Forssan pääterveysasemalla. Vastaanotolle voit ohjautua lääkärin tai hoitajan vastaanoton kautta ajanvarauksella. Haavahoitaja pitää myös yhteisvastaanottoa plastiikkakirurgien kanssa, jonne saavutaan lääkärin tekemällä lähetteellä.