Uniapnea maskeja mallinukkien päällä hoitajan pöydällä.
 

Uniapneahoitaja

Uniapneahoitaja ohjaa uniapneapotilaita, joille keuhkosairauksien erikoislääkäri on määrännyt CPAP- laitteen. Laitteen saa lääkinnällisenä kuntoutuksena veloituksetta käyttöön. Laitteen käyttö edellyttää yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa.

Potilaalle varataan noin 1- 2 tunnin pituinen ohjausaika, jolla käydään läpi maskin käyttö ja sopivuus. Osa ohjauksista tapahtuu potilaan suostumuksella pienryhmäohjauksena (max 2 hlöä).

Keuhkopoliklinkan sairaanhoitaja katsoo etäseurannasta laitteen lähettämät tiedot n. 3 vk:n kuluttua hoidon aloittamisesta. Tarvittaessa potilaaseen otetaan yhteyttä.

Sairaanhoitajan ja lääkärin seuranta-aika vastaanotolle sovitaan laitteen luovutuksesta n. 3 kk päähän. Vastaanoton jälkeen ei sovita seuranta-aikaa, mikäli laitteen käyttö on sujunut hyvin.

CPAP - laiteen maski, ilmaletku sekä suodattimet uusitaan hoitotarvikejakelussa noin vuoden välein.

Hoitotarvikejakelun yhteystiedot:

Hoitotarvikejakelu, Korkeavahan terveysasema, Linikkalankatu 2,
30100 Forssa.
Hoitotarvikkeiden tilaus p. 03 4191 2870 ma-pe klo 9.00 - 11.00.
Hoitotarvikkeita voi hakea ma klo 12.30 - 16.00, ti ja to klo 12.30 - 14.30.

CPAP-laitteet ja maskit ovat lääkinnällisen kuntoutuksen välineitä, jotka tilataa Forssaan Kanta-Hämeen keskussairaalasta. Jos laitteen kanssa on ongelmia, ottakaa yhteyttä Forssan sairaalan keuhkosairauksien poliklinikalle, josta tilataan puuttuvat tarvikkeet Kanta-Hämeen keskussairaalasta.