Päivystys

Arkipäivisin (ma-pe) hammaslääkäripäivystys on kiireellistä ensiapuluonteista hammashoitoa tarvitseville klo 8-14 Forssan sairaalassa Urheilukentänkatu 9. Päivystykseen varataan aika numerosta 03 4191 2511 tai 03 4191 3034 . Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa tai hammashoitolassa. Kiireellisen ensiavun tarpeessa olevat saavat ajan samalle päivälle.

Vastaanotolle tullessa ilmoittaudutaan potilastoimistoon.

Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolisen päivystys Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa. Osoite: Ahvenistontie 20, 13530 Hämeenlinna

Päivystysaika on arkisin maanantaista perjantaihin klo 15-21 ja viikonloppuina sekä arkipyhinä klo 8-21.

Hammaslääkäripäivystykseen hakeudutaan soittamalla numeroon 040 620 5664. Arkipäivisin ajanvaraus klo 15-21. Viikonloppuisin sekä arkipyhinä ajanvaraus ensisijaisesti klo 8-9, muina aikoina puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan.

Sisäänkäynti klo 19 asti on sairaalan pääovesta. Odotustila sijaitsee pääovista suoraan aulan perällä olevien ikkunoiden edessä. Odotustila on merkitty opasteella.

Sisäänkäynti klo 19 jälkeen päivystysklinikan (ensiapu) kautta.

Päivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Päivystyksessä hoidetaan vain kiireellistä hoitoa tarvitsevat, joilla on

• äkillinen kova kipu, joka häiritsee unta eikä särkylääke auta
• verenvuoto, joka ei tyrehdy kotikonstein
• voimakas turvotus, johon liittyy hengitys- ja nielemisvaikeuksia tai korkea kuume
• hampaan irtoaminen tapaturmaisesti tai muu tuore hammasvamma, johon liittyy hengitys-, nielemis-, syömis- tai suun avaamisvaikeuksia

Päivystyksessä ei hoideta

• useita päiviä jatkuneita, lieviä tai vähän haittaavia oireita
• lohkeamia, paikan tai nastahampaan irtoamisia
• proteesin tai oikomislaitteen rikkoutumista

Hätätapauksessa päivystysaikana on mahdollista mennä suoraan sairaalan päivystysklinikalle (ensiapu), josta otetaan yhteys hammaslääkäripäivystykseen tilanteen arvioimiseksi.

Yöpäivystys joka päivä klo 21-8 Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, Teiskontie 35, 33521 Tampere.

Arki-iltaisin ja öisin sekä viikonloppuina ja arkipyhinä voi soittaa myös Forssan sairaalan poliklinikan päivystysnumeroon 03 4191 2010 tai 03 4191 3000.