Muu asiointi

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitajan vastaanotto toimii pääsääntöisesti ajanvarauksella, mutta oppilaitoskohtaisesti on myös avovastaanottoa. Silloin opiskelija voi tulla ilman ajanvarausta terveydenhoitajan vastaanotolle terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Tarkat tiedot terveydenhoitajan vastaanottoajoista ja yhteystiedoista löydät koulun tiedotteista ja nettisivuilta. Voit sopia ajan etukäteen Wilman tai sähköpostin kautta tai tekstiviestillä.

Seuranta- ja lisäkäynnit

Seuranta- tai lisäkäynnit sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Käyntien syynä voi olla sairauksien ennaltaehkäisyyn tai hoitoon liittyvä neuvonta ja omahoidon ohjaus, sairauksien seuranta, psykososiaalisen tuen antaminen tai ehkäisyneuvonta.

Tarvittaessa terveydenhoitaja voi myös itse kutsua opiskelijan seurantakäynnille.

Raskauden ehkäisy ja seksuaaliterveys

Terveydenhoitajan vastaanotolla voidaan aloittaa hormonaalinen ehkäisy sisältäen yksilöllisen ehkäisymenetelmän valinnan, sukupuolitautien ehkäisyn ja seksuaaliterveysneuvonnan. Tarvittaessa opiskelija ohjataan perhesuunnitteluneuvolaan tai lääkärin vastaanotolle. Alle 20-vuotiaalla on mahdollisuus saada ilmainen ehkäisy (tietyt pillerimerkit, ehkäisyrengas, kierukat, kapseli).

Moniammatillinen tuki

Oppilaitoksessa kootaan tarvittaessa opiskelijan asian ympärille eri ammattilaisista koostuva ryhmä, joka selvittää tuen tarvetta, järjestää tukea sekä seuraa asian edistymistä. Moniammatillinen yhteistyö on tärkeää, kun toimitaan opiskelijan tukena opintojen loppuunsaattamiseksi.