Aikuispsykiatrian poliklinikka

Aikuisykiatrian poliklinikalla toimivat virka-aikana ajanvarauspoliklinikka ja akuuttiryhmä.

Ajanvarauspoliklinikka

Aikuispsykiatrian ajanvarauspoliklinikka on  lähetepoliklinikka. Saapuvat lähetteet käsitellään moniammatillisessa työryhmässä, jossa vielä arvioidaan psykiatrisen erikoissairaanhoidon tarve ja kiireellisyys.

1-3 alkuarviokäynnin perusteella päätetään psykiatrisen tutkimuksen ja/tai hoidon aloittamisesta ja tehdään alustava hoitosuunnitelma, jota määräajoit tarkistetaan. Hoito toteutuu yksilö- tai ryhmäkäynteinä ja tarvittaessa tavataan myös läheisiä tai muuta verkostoa. Poliklinikalta voidaan ohjata tehostettuun avohoitoon tai osastohoitoon tilanteen sitä edellyttäessä.

Akuuttiryhmä

Akuuttiryhmä hoitaa akuutteja kriisejä ja vaikeita mielenterveyshäiriöitä, joissa tiivis hoito on aloitettava nopeasti. Akuuttiryhmän vastaanotolle pääsee ilman lähetettä oman yhteydenoton perusteella, myös aikuispsykiatrian poliklinikalle tulevat lähetteet, joissa kiireellisyysluokka on 1-7 vuorokautta ohjautuvat suoraan akuuttiryhmään.

Hoito aloitetaan päivystävän hoitajan arviointikäynnillä, jossa arvioidaan hoidon tarve ja tedään alustava hoitosuunnitelma. Tarvittaessa hoitajalla on mahdollisuus konsultoida psykiatrian erikoislääkäriä.

1.6.2020 alkaen virka-ajan ulkopuolella akuutteja kriisejä hoitaa Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys. Kriisipäivystykseen saa yhteyden joko soittamalla p. 112 tai p. 03 6217100. Forssan sairaalan päivystykseen voi myös tarvittaessa olla yhteydessä p. 03 41913000.