Päivystys 

Ensisijainen hoitopaikkasi on oma terveysasemasi. 

Kun sinulla on yksittäinen oire tai terveysongelma, aloita asiointi Omaolo-verkkopalvelusta ja täytä oirearvio. Voit käyttää palvelua ilman tunnistautumista, mutta jos haluat palvelun kautta asioida terveysasemalla, tarvitset asiointiin henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

Kiireellisimpiin Omaolon palvelupyyntöihin vastaamme päivisin klo 7.30 – 21.30 tunnin sisällä, yöllä pyydämme lähettämään oirearvion ja myös soittamaan.


Valtakunnallinen Päivystysapunumero 116 117 on tarkoitettu kiireellisen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten.  Kantahämäläisiä kehotetaan soittamaan maksuttomaan numeroon 116 117 aina ennen kuin harkitsee päivystykseen hakeutumista. Hätätilanteissa tulee soittaa edelleen aina 112.

Päivystysapunumerossa asiakkaita auttavat aina terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät puhelmitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta. He ohjaavat sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antavat ohjeita itsehoitoon. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Sama numero toimii koko Suomessa ja puhelu ohjautuu soittajan sijainnin mukaan lähimpään 116 117-palveluun.