Kirurgian poliklinikka

Kirurgian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan ja erilaisia kirurgista hoitoa edellyttäviä sairauksia. 

Ortopedian erikoisalalla tutkitaan ja hoidetaan luuston ja muiden tukikudosten vammoja ja sairauksia. Käynnin yhteydessä tehdään hoitosuunnitelma. Ortopedian poliklinikalla tehdään myös erilaisia toimenpiteitä esim. kipsihoitoja ja PRP-hoitoja.

Tekonivelleikkaukseen meneville potilaille järjestetään Forssan sairaalassa ryhmäohjausta, jonne potilaat kutsutaan.

Poliklinikalla hoidetaan ja tutkitaan myös mm. ruuansulatuskanavan kirurgisia sairauksia (esim. maha, sappi ja suolisto), verisuonikirurgiaan kuuluvia sairauksia (esim. suonikohjut) sekä monia muita pehmytosakirurgian piiriin kuuluvia sairauksia (esim. tyrät). Hoito toteutetaan hoitavan lääkärin ohjeiden mukaisesti leikkaushoitona, polikliinisenä toimenpiteenä tai seurantakäyntinä. Poliklinikalla tehdään toimenpiteitä, esim. peräpukamien kumilenkkihoitoa ja erilaisten ihomuutosten poistoja.

Poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arvioinnin perusteella hoitosuunnitelma, esim. leikkauspäätös, annetaan aika polikliiniseen toimenpiteeseen tai sovitaan seurantakäynneistä tarvittavine lisätutkimuksineen.

Leikkaushoitoon menevälle potilaalle kirurgian poliklinikan hoitaja tai hoidonvaraaja hoitaja antaa toimenpiteestä alustavaa tietoa ja ohjeita. Jatkohoito suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä potilaan kanssa.

Kirurgian poliklinikalle tullaan lähetteellä.