Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
sininen-01-01.png
 
 

Sosiaalityöntekijöille rekrytointilisää ja sitoutumisbonuksia
SOSIAALITYÖN TEHTÄVIIN TARVITAAN TEKIJÖITÄ

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (FSHKY) on päättänyt tehostaa sosiaalityöntekijöiden rekrytointia erityisillä rekrytointilisillä ja sitoutumisbonuksilla. Forssan seudulla on pitkään kamppailtu rekrytoinnin kanssa erityisesti lastensuojelun, mutta myös aikuissosiaalityön tehtävissä.

– Ammattitaitoisia sosiaalityöntekijöitä on vaikea saada. Tehtävä on vaativa ja palkkaus suhteellisen vaatimaton, kertoo FSHKY:n Perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä.

Lain mukaan sosiaalityöntekijän ammattiin tarvitaan ylempi korkeakoulututkinto. Lakisääteisten tehtävien hoitaminen määräajassa vaikeutuvat, kun tehtäviin ei saada tekijöitä. Useat sosiaalihuollon lakisääteiset tehtävät, päätösten tekeminen ja prosessit vaativat sosiaalityöntekijän kelpoisuutta.

FSHKY on ottanut käyttöön sosiaalityöntekijöiden rekrytoinnissa erityisen rekrytointilisän. Sosiaalityöntekijöille, perheneuvojalle, lastenvalvojalle ja vastaavalle kuraattorille maksetaan 200 euron rekrytointilisää kuukaudessa vuoden 2019 loppuun saakka. Lisäksi uusille rekrytoitaville tekijöille maksetaan kertapalkkiona 2000 euroa sitoutumisesta vuoden työskentelyn jälkeen. Jos työntekijä on talossa vielä toisen vuoden, saa hän toiset 2000 euroa bonusta.

HOUKUTTELEVA PAKETTI

Kuntayhtymässä ymmärretään, että palkkaus ei ole ainoa tapa lisätä sosiaalityöntekijöiden mielenkiintoa avoimia paikkoja kohtaan.

– Olemme miettineet tehtävien houkuttelevuutta kokonaisuutena, johon kuuluu kaikki työyhteisöstä mahdollisuuteen kehittyä ammattilaisena ja onnistua omassa työssään.

– Työyhteisön tuki on vaativassa tehtävässä todella tärkeää. Olemme kehittäneet ammattiryhmien välistä työnjakoa sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien välillä ja työnohjaus on jatkuvasti käytössä oleva tuki.

Lisätäkyinä ovat esimerkiksi leasingauto lastensuojelutyössä, älypuhelimet ja kannettava tietokone. 

Myös opiskelujen loppusuoralla olevat ovat kiinnostuksen kohteena. Lain mukaan sosiaalityöntekijän ammatissa voi toimia tilapäisesti ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut aineopinnot ja käytännön harjoittelun.

– Meillä on opiskelijoille oma bonus, joka on kahden kuukauden palkallinen graduvapaa. Se myönnetään kuntayhtymässä työskenteleville, Lammintausta-Mäkelä kertoo.

– Lupaamme myös auttaa opiskelijoita ja paikkakunnalle muuttavia uusia tekijöitä asunnon hankkimisessa. Haluamme tehdä kaikkemme, että tarvitsemamme ammattilaiset tuntevat olonsa tervetulleeksi ja että työpaikan vastaanottaminen on helppoa ja mielekästä.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä toimii seudun viiden kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuottajana. Hyvinvointikuntayhtymässä työskentelee noin 1100 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.

Lisätietoa: 

Perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä, riikka.lammintausta-makela(at)fshky.fi, puhelin (03) 4191 6550 

Aikuissosiaalityön palvelualuejohtaja Jaana Paasikangas, jaana.paasikangas(at)fshky.fi (03) 4191 6030

 

Sivu päivitetty: 23.05.2018
 
 
 
login Synergia Foxy