Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

MATKAILIJAN OHJEET

Rokotukset

Huolehdi ajoissa ennen matkaa tarvittava rokotussuoja kuntoon terveydenhoitajan vastaanotolla. Voit katsoa linkistä Matkailijan terveysopas.

Lääkitysasiat

Varmista, että säännöllisesti käyttämiäsi lääkkeitä on riittävästi, reseptisi on voimassa ja sinulla on tulostettuna lääkelista tai sähköinen e-reseptituloste matkaa varten.

Matkapahoinvointi

Apteekista saa ilman reseptiä matkapahoinvointilääkettä. Apteekissa on valikoimassa myös matkapahoinvointia ehkäisevä ranneke.

Vatsansuoja

Aloita jo hieman ennen matkaa vatsan suojaaminen maitohappobakteerivalmisteella, jota voit myös käyttää matkan aikana ja jonkin aikaa matkan jälkeen. Näin suolistosi on paremmin valmistautunut matkaa varten. Älä juo hanavettä maissa joiden vesijohtovesi ei ole yhtä puhdasta kuin suomessa.

Ihon suojaaminen

Suojaa ihosi polttavalta auringolta suojakertoimellisella auringonsuojavoiteella. Käytä myös päähinettä ja olkapäitä suojaavaa vaatetusta mikäli oleilet matkalla pitkään auringossa.

Pakkasolosuhteissa suojaudu paleltumavammoilta kasvojen ihonsuojavoiteella (esim. Cold cream Avene) ja asianmukaisella vaatetuksella. Muista suojata sormet ja varpaat riittävällä vaatetuksella.

Muista kondomin käyttö mikäli matkaan liittyy yhdyntä satunnaisen kumppanin kanssa. Sukupuolitauti on huono tuliainen sekä itselle että toiselle.

 

Sivu päivitetty: 07.02.2017
 
 
 
login Synergia Foxy