Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Hygienia

Tavanomaiset varotoimet

Tavanomaiset varotoimet tarkoittavat kaikille potilaille/asiakkaille koko hoidon aikana suositeltavia käytäntöjä riippumatta siitä, onko potilaalla infektiota vai ei. Suositukset koskevat kaikkia hoitoon osallistuvia työntekijöitä.

Tavanomaisista varotoimista tärkein hoitoon liittyvien infektioiden ja tartuntojen ehkäisykeino on oikein toimiva käsihygienia. Tämä tarkoittaa mm. alkoholipohjaisen käsihuuhteen käyttöä ennen ja jälkeen potilaskontaktin. Suojakäsineiden käyttö ei korvaa käsihuuhteen käyttöä. Tilanteissa, joissa on eritekontaminaatioriski, tartuntojen mahdollinen leviäminen ehkäistään käyttämällä henkilökohtaisia suojaimia asianmukaisesti. Jokaisen työntekijän tulee osata poistaa eritetahrat pinnoilta välittömästi unohtamatta desinfektiota sekä ennaltaehkäistä mahdolliset viilto- ja pistotapaturmat.


Korut ja lävistykset

Mikrobien leviämisen ja esineiden takertumistapaturmien ehkäisemiseksi koruja ja lävistyksiä tulee välttää sairaalatyössä:

Kädet

Hajusteet ja hiukset

Työntekijöiden tulee välttää hajusteiden ja partaveden käyttöä allergisten reaktioiden ehkäisemiseksi sekä potilailla että työtovereilla.

Hiusten tulee olla siistit ja puhtaat, pitkät hiukset ja rastat tulee olla sidotut


 

Sivu päivitetty: 04.12.2019
 
 
 
login Synergia Foxy