Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Hoitotarvikejakelu

Maksuttomia sairaanhoitovälineitä jaetaan erikseen määriteltyjen sairauksien ja käyttösyiden perusteella kotihoidossa oleville kuntayhtymän peruskuntien asukkaille. Jakelun perusteena on sairauden pitkäaikaisuus, yleensä yli 3 kuukauden tarve. Perusteen täytyttyä julkisen terveydenhuollon hoitava lääkäri tai potilaan tunteva hoitovastuussa oleva hoitaja tekee lähetteen hoitotarvikejakeluun. Hoitotarvikkeita voidaan kerralla antaa 3-6 kuukauden käyttöä vastaava määrä.


Diabeteksen hoitoon liittyvä hoitotarvikejakelu;

Hoitotarvikkeita (pääsääntöisesti diabeteksen hoitoon liittyvät) on mahdollisuus saada myös oman asuinkunnan terveysasemalta aikuisneuvonnasta.

Tarvittaessa saa sekä lyhyt- että pitkävaikutteiselle insuliinille oman kynän. Kynän takuuaika on yksi vuosi. Mikäli kynä rikkoutuu normaalikäytössä takuuaikana, tilalle saa uuden, mutta kadonneen kynän tilalle asiakas ostaa itse uuden tai käyttää ruiskuja. Rikkoutunut kynä palautetaan hoitotarvikejakeluun. Injektiopyyhkeitä käytetään vain erikoistapauksissa kuten esim. ihosairaus tai erityisen likainen työ.

Verensokeriliuskoja on jakelussa tietty valikoima. Tähän kuulumattoman verensokerimittarin ostanut asiakas ei saa siihen sopivia liuskoja jakelusta, vaan ne on hankittava itse maahantuojalta.


 

Sivu päivitetty: 23.07.2018
 
 
 
login Synergia Foxy