Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Perhetukiterveydenhoitaja

Historiaa…

Neuvolan perhetukityö sai alkunsa Forssassa 1.4.2006–30.6.2008 toteutetun kehittämishankkeen myötä ”Perheiden voimavaraistaminen neuvolatyön avulla”

Hankkeen tavoitteena oli saada neuvolan peruspalveluja täydentävä työmuoto, jonka avulla voidaan edistää koko perheen hyvinvointia entistä paremmin.  Kehittämistyössä keskeisenä toiminta-ajatuksena neuvolan perhetyöhön oli mahdollistaa perheille varhaisen tuen tarjoaminen ennen ongelmien kasaantumista ja perhetilanteen kriisiytymistä.

Vuodesta 2008 FSTKY:n alueella on toiminut neuvolan oma perhetukiterveydenhoitaja.


Neuvolan perhetuki on osa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja ja on tarkoitettu lasta odottaville tai neuvolaikäisten lasten vanhemmille.

Neuvolan perhetuki täydentää neuvolapalvelua esim. silloin, kun tarvitaan tiiviimpää tukea ja keskittymistä perheen ajankohtaiseen tilanteeseen tai asiaan. 

Neuvolan perhetukityöntekijänä toimii terveydenhoitaja, joka työskentelee itsenäisesti ja luottamuksellisesti, mutta tapaa yhteistyötiimissä säännöllisesti  muita neuvolan terveydenhoitajia, neuvolapsykologia ja neuvolalääkäriä.

Perhetukiterveydenhoitaja kuuntelee, keskustelee, tukee, neuvoo, ohjaa ja auttaa löytämään ratkaisuja monenlaisiin tilanteisiin, esim. lapsen hoitoon ja kasvatukseen, vanhemmuuteen, arjessa jaksamiseen, imetysaikaan, nukkumiseen, ravitsemukseen ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa.  

Perhetukiterveydenhoitajan kanssa voi sopia tapaamisen joko kotikäynnille tai Forssan neuvolaan. Tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan joustavasti.

Yhteydenotot suoraan tai neuvolan terveydenhoitajien kautta.


MLL:n vanhempainnetti
Väestöliitto, vanhemmuus


 

Sivu päivitetty: 25.01.2019

Yhteystiedot

Kuusinen Anna
perhetukiterveydenhoitaja ja lapsiperheiden kotipalvelu
gsm 045 657 9695
anna.kuusinen(at)fshky.fi

 
 
 
login Synergia Foxy