Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Kirurgian poliklinikka

Kirurgian poliklinikalla hoidetaan lähetteellä saapuvia potilaita.

Kiireelliset potilaat kutsutaan poliklinikalle 1–2 viikon sisällä ja ei-kiireelliset kolmen kuukauden kuluessa. Poliklinikalla tehdään hoitosuunnitelma, esim. leikkauspäätös, annetaan aika polikliiniseen toimenpiteeseen tai sovitaan seurantakäynneistä tarvittavine lisätutkimuksineen.

Jatkohoito suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä potilaan kanssa. Leikkauspäätöksen jälkeen joko kirurgian poliklinikan hoitaja tai hoidonvaraaja antaa toimenpiteestä alustavaa tietoa ja ohjeita.

Ortopedia

Ortopedian erikoisalalla tutkitaan ja hoidetaan luuston ja muiden tukikudosten vammoja ja sairauksia. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarausperiaatteella. Käynnin yhteydessä tehdään hoitosuunnitelma. Aika seuraavaan käyntiin/toimenpiteeseen määräytyy lääkärin asettaman kiireellisyysluokituksen mukaisesti. Ortopedian poliklinikalla tehdään myös erilaisia toimenpiteitä esim. kipsauksia. Tekonivelleikkaukseen meneville potilaille on järjestetty ryhmäohjausta.

Yleiskirurgia

Poliklinikalla hoidetaan ja tutkitaan mm. ruuansulatuskanavan kirurgisia sairauksia (esim. maha, sappi ja suolisto), verisuonikirurgiaan kuuluvia sairauksia (esim. suonikohjut) sekä monia muita pehmytosakirurgian piiriin kuuluvia sairauksia/oireita (esim. tyrät). Jatkohoito toteutetaan hoitavan lääkärin ohjeiden mukaisesti leikkaushoitona, polikliinisenä toimenpiteenä tai seurantakäyntinä. Poliklinikalla tehdään paljon toimenpiteitä, esim. peräpukamien kumilenkkihoito ja erilaisten ihomuutosten poistoja.

Ajanvaraukseen liittyvistä kysymyksistä voi ottaa yhteyttä  poliklinikan osastonsihteeriin arkipäivisin klo 8-15.

 

Sivu päivitetty: 28.11.2018

Yhteystiedot

Kirurgian poliklinikka
Forssan sairaala, P-kerros
Urheilukentänkatu 9, 30100 Forssa
Ilmoittautuminen P-kerroksessa

Kirurgian sairaanhoitaja
puh. 03 4191 3037

Kipsimestari
ma - pe klo 8-15
puh. 03 4191 3036

 
 
 
 
login Synergia Foxy